Spotrepair

Spotrepair

Spot repair is een innovatieve techniek om lakbeschadigingen onzichtbaar te herstellen. Krasjes op bijvoorbeeld bumperhoekjes en onderkanten van portieren kunnen worden hersteld zonder dat een groot oppervlakte gespoten moet worden. Hierdoor kunnen wij de lakbeschadiging sneller en voordeliger voor u herstellen.
wat kan wel met spotrepair?

Bij spotrepair onderscheiden we  drie zones op een auto:  A (dak, motorkap en kofferdeksel); B (het ‘aanzicht’ van de flanken) en C (overige delen langs de onderzijde van de auto). Spotrepairs in de laatste zone zijn nooit een probleem, en ook in de B-zone kan in principe overal een spotrepair worden verricht, mits op één plaats per paneel. Voor metallickleuren als zilver, brons en lichtblauw blijft het werk in de B-zone  echter beperkt tot ‘randjes en kantjes’. Als maximale grootte van de totale reparatie – dus niet van de beschadiging zelf! – wordt over het algemeen een A4’tje gehanteerd.

Wat kan niet met spotrepair?
In het  zicht  liggende delen als motorkap en dak kunnen wij niet  volgens de spotrepair-methode behandelen. Op deze plaatsen zal de reparatie zichtbaar blijven omdat er niet zonder licht kleurverschil gespoten kan worden.